Fasírt őzgerinc formában
Hidegen is szuper
- Közepes
- MucsiNikol60-90 perc
- 2021-03-0399.74 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 99.74 |
kJ: | 504.32 |
Szénhidrát: | 0.74 |
Amelyből cukrok: | 0.39 |
Zsír: | 7.54 |
Amelyből telített zsírsavak: | 2.6 |
Rost: | 0.11 |
Fehérje: | 6.75 |
Só: | 0.02 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 20 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 1ek. ( csapott )Ketchup (általános)
- 10dkgVöröshagyma (általános)
- 700gSertés lapocka (általános)
- 2dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 1ek. ( csapott )őrölt fűszerpaprika Lucullus Aranya I. osztályú édes
- 1ek. ( csapott )Zsír Kacsazsír (általános)
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A vöröshagymát apróra vágva az 1 ek. zsiradékon üvegesre pároljuk. Amíg készül, a többi hozzávalóval összekeverjük a darálthúst.
Ízlés szerint fűszerezzük. Végül a dinsztelt hagymával is elkeverjük. Az őzgerincformánkat sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a darálthúsos masszát, és alufóliával befedjük. 170C°-on 40-50 perc alatt megsütjük. Az alufóliát én 20 percet hagytam rajta. Az előkészületekkel együtt max.másfél óra alatt elkészíthetjük.
Só, bors, bazsalikom, oregáno ízlés szerint
A tápanyag számítás egy szeletre vonatkozik, ha 20 szeletre vágod a megadott mennyiséget.